Vergoedingen & Tarieven

Sietske van der Moolen

 
 

Sietske van der Moolen

Hallo, ik ben Sietske van der Moolen en woon samen met mijn man en 3 jonge kinderen. Ik vind het heerlijk om met het gezin of vriendinnen een lekkere wandeling door een mooi stukje natuur te maken. Daarnaast vermaak ik mij graag met kinderkleding naaien, klussen in en om huis en maak ik samen met mijn dochtertje graag lekkernijen in de keuken.

De beschermde titel diëtist heb ik behaald in 2012 en een half jaar later startte ik mijn eigen diëtistenpraktijk waar ik nog steeds in werkzaam ben. Echter wilde ik graag ook met collega diëtisten gaan samenwerken en een grotere diversiteit aan patiënten behandelen. Vandaar dat ik de stap heb gemaakt om naast mijn diëtistenpraktijk ook voor Vodimed te gaan werken. Afgelopen jaren heb ik mij vooral gespecialiseerd op het gebied van overgewicht, ondergewicht, eetstoornissen, voedselallergieën of -intoleranties en maag-darm-leverziekten (o.a. begeleiden met het FODMaP-dieet). Daarnaast heb ik verschillende cursussen gevolgd met betrekking tot het psychologische aspect van voeding. Het toepassen van cognitieve gedragstherapie en mindfulness tijdens consulten kan een zeer waardevol element in een dieetbehandeling zijn.

Werken als diëtist geeft mij enorm veel voldoening. De uitdaging om voor iemand met een willekeurig “probleem” rondom voeding samen te zoeken naar een passend voedingspatroon met praktische handvatten is enorm leuk. Ik probeer daarbij altijd te kijken naar de gewoontes en wensen van de persoon en deze in te passen in het dagelijkse leven. Daarbij is bewust maar ook zeker genieten van eten heel belangrijk. Mijn uitgangspunt van de dieetbehandeling is om bewust maar met plezier te kunnen blijven eten.