Vergoedingen & Tarieven

Wieke Bastiani

 
 

Wieke Bastiani

Hallo, ik ben Wieke Bastiani. Ik ben een trotse moeder van twee zonen. Mijn passie voor gezondheid blijkt niet alleen uit mijn beroep; ik ben ook een fanatiek sporter (hardlopen, wielrennen, mountainbiken).

Inmiddels ben ik al ruim 25 jaar diëtist. Na de opleiding ben ik gaan werken in het toenmalige Pasteurziekenhuis in Oosterhout. Sinds de fusie in 2001 werk ik voor het Amphia. In 2015 heb ik met 4 collega’s VodiMed opgericht.

Na mijn afstuderen ben ik 5 jaar werkzaam geweest bij de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Destijds konden mensen met coeliakie bijna geen vervangende producten kopen. Er bestond ook nog maar weinig kennis over glutenvrije diëten. Als diëtist zag ik in het ziekenhuis mensen met diverse ziektebeelden en hield ik me bezig met alle diëten. In de loop der jaren is er veel onderzoek gedaan naar voeding bij maag-, darm- en leverziekten en heb ik mij gespecialiseerd in het vakgebied Maag Darm Lever met daarbij een bijzondere aandacht voor Coeliakie en het Prikkelbare Darm Syndroom.

Om meer te weten te komen en mijn kennis te kunnen delen, ben ik aangesloten bij Diëtisten Info Netwerk Coeliakie (DINC), Diëtistennetwerk Nederlandse Coeliakie Vereniging en Netwerk Diëtisten MDL. Daarnaast ben ik auteur van de landelijke dieetbehandelingsrichtlijn Coeliakie / Dermatitis Herpetiformis.

Naast diverse modules van de post HBO Maag-, darm- en leverziekten heb ik ook diverse aanvullende scholingen op MDL gebied gevolgd. In 2017 heb ik de post HBO cursus Voeding bij kanker gevolgd. In 2018 heb ik me verder verdiept in het Prikkelbare Darm Syndroom en het FODMAP dieet door het volgen van de post HBO cursus van de Fodmap Foodies.

De afgelopen jaren heb ik gemerkt dat het vooral in de praktijk lastig is om een glutenvrij dieet toe te passen. Daarom besteed ik veel aandacht aan het lezen van de ingrediëntendeclaraties op de etiketten van producten. Ook kijk ik naar hoe je nu eet, hoe je kookt en wat je lekker vindt. Zo help ik om te schakelen naar een volwaardige glutenvrije voeding. Graag help ik jou bij deze zoektocht op weg, maar ook op langere termijn houd ik je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen op glutenvrij gebied.

Heb je vragen over voeding bij spijsverteringsaandoeningen?

Maak dan een afspraak.