Wieke Bastiani

Hallo, ik ben Wieke Bastiani. Ik ben een trotse moeder van twee zonen. Mijn passie voor gezondheid blijkt niet alleen uit mijn beroep; ik ben ook een fanatiek hardloper.

Inmiddels ben ik al 20 jaar diëtist. Na de opleiding ben ik gaan werken in het toenmalige Pasteurziekenhuis in Oosterhout. Sinds de fusie in 2001 werk ik voor het Amphia Ziekenhuis, waar ik nog steeds werkzaam ben op de locatie Amphia Breda Molengracht.

Na mijn afstuderen ben ik 5 jaar werkzaam geweest voor de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Destijds konden mensen met coeliakie bijna geen vervangende producten kopen. Er bestond ook nog maar weinig kennis over glutenvrije diëten. Als diëtist zag ik in het ziekenhuis mensen met diverse ziektebeelden en hield ik me bezig met alle diëten. In de loop der jaren is er veel onderzoek gedaan naar voeding bij maag-, darm- en leverziekten en heb ik mij gespecialiseerd in het vakgebied Maag Darm Lever met daarbij een bijzondere aandacht voor Coeliakie.

Om meer te weten te komen en mijn kennis te kunnen delen, heb ik mij aangesloten bij Diëtisten Info Netwerk Coeliakie (DINC), Diëtistennetwerk Nederlandse Coeliakie Vereniging en Netwerk Diëtisten MDL. Daarnaast ben ik auteur van de landelijke dieetbehandelingsrichtlijn Coeliakie / Dermatitis Herpetiformis.

In 2014 heb ik de 2e lijns module en verdiepingsmodule van de post hbo cursus in Maag-, darm- en leverziekten gevolgd.

De afgelopen jaren heb ik gemerkt dat het vooral in de praktijk lastig is om een glutenvrij dieet toe te passen. Daarom besteed ik met name veel aandacht aan het lezen van de ingrediëntendeclaraties op de etiketten van producten. Ook kijk ik naar hoe men nu eet, hoe men kookt en wat men lekker vindt. Zo probeer ik iedereen stapsgewijs te laten wennen aan het omgaan met een glutenvrij dieet. Mijn ervaring is dat het anders namelijk erg lastig is om goed met dit dieet om te gaan. Maar het hoeft helemaal niet lastig te zijn! Als er maar goede begeleiding is. Die toegevoegde waarde wil ik graag bieden.

Heeft uw specialist van het Amphia Ziekenhuis of uw huisarts u doorgestuurd naar een diëtist vanwege het glutenvrije dieet? Ik geef u graag advies hoe u en uw directe omgeving op een zo plezierig mogelijke manier met uw dieet om kunnen gaan. Want dit is inmiddels heel goed mogelijk.

Wilt u graag voorlichting, advies of coaching betreffende een glutenvrij dieet? Maak dan een afspraak.

Contact

Voor vragen over VodiMed of als u een afspraak wilt maken voor dieetadvies kunt u ons via het contactformulier bereiken. Wij nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen of e-mailen.

Telefoon: 06-37481874
E-mail: dietist@vodimed.nl

Praktijklocaties:
Amphia Breda Molengracht
Molengracht 21
4818 CK Breda
plan uw route

Amphia Breda Langendijk
Langendijk 75
4819 EV Breda
plan uw route

Amphia Oosterhout Pasteurlaan
Pasteurlaan 9
4901 DH Oosterhout
plan uw route

  Aanhef*
  Dhr.Mevr.

  Voornaam*

  Achternaam*

  E-mailadres*

  Telefoonnummer*

  Geboortedatum*

  Onderwerp*

  Uw bericht*

  Privacyverklaring*

  VodiMed © 2016. All Rights Reserved.