Vergoedingen & Tarieven

Oncologie

 

Eén op de drie mensen krijgt ooit kanker. Dat zijn in Nederland ruim 100.000 mensen per jaar. Een gezonde leefstijl met een gezonde voeding vermindert het risico op het ontstaan van kanker. Er zijn veel verschillende soorten kanker. Ze hebben allemaal hun eigen verloop en hun eigen behandeling.

Zowel voor-, tijdens- als na de behandeling speelt voeding een belangrijke ondersteunende rol. Voeding kan bijdragen aan een beter verloop van de behandeling en een eventueel voorspoediger herstel. Daarnaast kan voeding ervoor zorgen dat je je tijdens de behandeling beter voelt. Overleg dus met je arts of een bezoek aan de diëtist zinvol is. Een diëtist helpt je om een volwaardige en op jouw situatie afgestemde voeding samen te stellen, zodat je zo goed mogelijk voorbereid de behandelingen in gaat.

Verder kan ze je tips geven om eventuele klachten te verminderen of te voorkomen.

Het is sowieso raadzaam om in de volgende situaties een diëtist te raadplegen:

  • Als je onbedoeld afvalt
  • Als je meer dan 5 dagen niet of nauwelijks kan eten
  • Als je last hebt van klachten die ervoor zorgen dat je niet kán eten
  • Bij ongewenste gewichtstoename tijdens of na de behandeling
  • Bij vragen over specifieke diëten en/of voedingssupplementen, zoals sondevoeding en vitaminen- en mineralenpreparaten.

Wil je meer weten over voeding en kanker? Kijk dan op de website Voeding en Kanker info. Bij problemen of vragen rondom voeding, gezondheid en gewicht is het goed om een afspraak te maken met een diëtist. Hij of zij kan een betrouwbaar en passend voedingsadvies geven.

Website en Apps

voedingenkankerinfo.nl eetmeter – Mijn Voedingscentrum